Peter NilssonOm Mig

Jag heter Peter Nilsson. Bor i Malmö, men är uppvuxen med den småländska skogen utanför husknuten. Som barn var det ofta i skogen vi lekte och lärde oss att uppskatta vad naturen har att erbjuda. När jag sen började fotografera mer seriöst hösten 2007 hittade jag tillbaka till den sköna känslan av att vara ute i vår härliga natur.
Jag tycker om de stora landskapen och dramatiska kustmiljöer, men även den småskaliga naturen med dess linjer och färger tilltalar mitt bildsinne. Jag har lånat uttrycket "intima landskap" och tycker att det på ett bra sätt beskriver vad man kan hitta om man stannar upp och beskådar det lilla.

Ljuset är otroligt viktigt i mina bilder. Det är i samband med solens upp- och nedgång jag tycker man finner det finaste ljuset och det är också då som man hittar mig ute med kameran.

Jag fotograferar mycket i det närliggande landskapet och runt Skånes kuster, men gör även en del resor med fotografering som huvudsyfte. Det har bl.a. tagit mig till Afrika, Sydvästra USA, Island och Norge. Det lär bli både återbesök på dessa platser och nya resmål i framtiden.
Jag är medlem i Natufotograferna/N och den sydsvenska föreningen PhotoNatura.

Min fotoverksamhet består av bild- och printförsäljning, utställningar, föreläsningar/bildvisningar och utbildning. Ni är varmt välkomna att

höra av er om något av ovanstående är intressant.

 

Min utrustning